latinica  ћирилица
27/03/2024 |  11:36 | Аутор: СРНА

Новић: Црни дан за демократију

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа парламента БиХ Средоје Новић рекао је да се наметањем техничких измјена Изборног закона од Кристијана Шмита руше све норме и вриједности и да је то црни дан за демократију.
Средоје Новић - Фото: РТРС
Средоје НовићФото: РТРС

- Тежак дан за БиХ, дан када је још једна цигла у тој грађевини извађена из крхког зида могућег напретка БиХ ка путу у ЕУ  -рекао је Новић Срни.

Према његовим ријечима, ово је црни дан за демократију, јер је показао сав јад ЕУ која је себи дозволила да сруши оно што је прије само неколико дана одлучила када је одобрила преговоре о приступању ЕУ.

Новић је указао на цинизам Шмита који се цијелој БиХ смије у лице говорећи да, уколико желе да поправе закон, могу то да учине у наредних 15 дана.

Очито је, каже, Шмит свјестан шта чини, али очекује да су парламентарци БиХ толико наивни да ће потврдити његов закон, а тобоже га потом мијењати.

- Више није ријеч о садржају закона већ о потпуном рушењу свих норми и вриједности сваког друштва, и правних и моралних. Плачи БиХ што си себи ово дозволила - истакао је Новић.

Новић сматра да би ово требало да буде тужан дан за сарајевске лидере који су стално, не чекали већ потхрањивали и тражили наметање.

Шмит је јуче изјавио да је донио одлуку да наметне измјене Изборног закона БиХ с циљем, како каже, "подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ".