latinica  ћирилица
11/04/2024 |  16:51 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Вујичић: Додикова посјета донијеће економску корист Српској и разбити стереотип кривице

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић сматра да ће посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Француској донијети економску корист Српској, те разбити стереотип о вјечитој кривици.
Мирослав Вујичић - Фото: СРНА
Мирослав ВујичићФото: СРНА

Вујичић је рекао Срни да недавна посјета мађарског премијера Виктора Орбана Бањалуци и Додикова посјета Француској, гдје се сусрео са члановима Сената и предсједником Народне скупштине Јаел Брон-Пиве, показују да Српска није у дипломатској блокади, иако покушавају да јој то учине.

Он је истакао да концепт који америчка Амбасада у Сарајеву покушава да спроведе у Републици Српској, са увођењем санкција Додику, очигледно неће успјети, те да је доказ за то и посјета Француској.

Према његовим ријечима, Додикова посјета Француској показује да у Европи још има разумних људи који схватају и уважавају легалне представнике власти које је бирао народ, а не који су слуге појединих амбсадора у БиХ.

- Сигуран сам да ће ова посјета донијети доста Републици Српској на разбијању стереотима да су Српска и њен предсједник увијек кривци. Вјерујем да ће Српска од посјете имати и економске користи - рекао је Вујичић.

Предсједник Српске Милорад Додик завршио је вишедневну посјету Паризу током које је, између осталог, разговарао са француским сенаторима, предсједником Народне скупштине Француске Јаел Брон-Пиве, те пуковником Жаком Огаром.