latinica  ћирилица
22/04/2024 |  13:09 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Додик-Копман: Српска жели да буде видљива на европском путу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са генералним директором Генералног директората Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу Гертом Јаном Копманом о актуелним политичким приликама у Републици Српској и БиХ.
Милорад Додик и Герт Јан Копман - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Герт Јан КопманФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Српске  нагласио је да одлука о отпочињању приступних преговора представља добар знак за наставак реформских процеса, нагласивши да домаће институције и изабрани политички представници требају бити једини релевантни за доношење одлука, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Додик је истакао важност учешћа у Плану раста за западни Балкан и нагласио да ће радни тим из Републике Српске бити оперативан у том процесу.

Он је рекао да Република Српска подржава европски пут БиХ, на којем жели да буде видљива, уз пуно уважавање њене уставне позиције, као и дејтонске структуре БиХ. 

Састанку су присуствовали и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ Јохан Сатлер.