latinica  ћирилица
24/04/2024 |  13:35 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Говедарица: Пронађено рјешење за плате радника СДС-а (ВИДЕО)

Српска демократска странка и представници Владе Републике Српске пронашли су рјешење како да запослени у СДС-у, која се финансира из буџета Српске, добију своје личне дохотке након што је странци блокиран рачун, изјавио је шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Вукота Говедарица.
Вукота Говедарица - Фото: Уступљена фотографија
Вукота ГоведарицаФото: Уступљена фотографија

Истакао је да рјешење лежи у Закону о облигационим односима.

- У наредним данима биће дефинисани технички детаљи које ће усагластити Предсједништво странке и представници Министарства управе и локалне самоуправе - рекао је Говедарица на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка са министром финансија Зором Видовић, министром рада и борачко-инвалидске заштите Данијелом Егићем и министром управе и локалне самоуправе Сенком Јујић.

Говедарица сматра да је ово једино могуће рјешење у датим околностима, те навео да СДС има више од 30 запослених.

- Без обзира на наше политичке разлике, користимо прилику да се захвалимо на разумијевају када је у питању Министарство финансија Републике Српске и сарадници. Ми ћемо се данас обратити писмено Предсједништву СДС-а, обавијестићемо најуже страначко руководство, а они ће донијети наредни корак шта ће они договорити са Министарство управе и локалне самоуправе, јер је СДС буџетски корисник - навео је Говедарица.

Подсјетио да је СДС од 2004. године на црној листи САД и ОХР-а и да су од тада имали могућност да користе само један текући рачун који је недавно блокиран.

- Нисмо могли да имамо више текућих рачуна код банака у Српској, нити смо могли да користимо подрачуне које користе друге политичке организације, када су у питању њихови општински одбори и када је у питању локална самоуправа - рекао је Говедарица.