latinica  ћирилица
28/04/2024 |  20:18 ⇒ 29/04/2024 | 06:59 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Конаковић мисли да свако мора имати страног ментора који ће га водити на узици да би се одржао у политичком животу

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је она истурено крило Устава и његове заштите, за разлику од Елмедина Конаковића и његових компањона који злоупотребљавају заједничке институције и заобилазе Устав у широком луку како би створили лажну слику да БиХ припада само њима.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

На питање Срне да прокоментарише Конаковићеву изјаву да су "Република Српска, њен лидер Милорад Додик и Жељка Цвијановић истурено крило Русије", те да се и Александар Вучић показао у том свјетлу, Цвијановић је одговорила да сваки пут кад им неко помрси конце у њиховим манипулацијама, они се сјете Русије, а наравно и Србије и Републике Српске.

- Што се мене тиче, Конаковић прича упразно. Исказује вишак нервозе управо зато што се нисмо уморили од разоткривања тих манипулација, али и због тога што он и његови компањони и поред свих напора да блокирају моју комуникацију са спољним свијетом, ипак, нису далеко добацили - истакла је Цвијановић.

Српски члан Предсједништва је нагласила да Конаковић мисли да свако мора имати страног ментора који ће га водати на узици да би се одржао у политичком животу и зато он вергла о неком истуреном крилу Русије да се не би причало о злоупотреби овлаштења од стране бошњачког кадра.

- Због таквих попут њега сваком Србину у Републици Српској је важно да постоји јака Србија, јер је јака Србија гарант да нас нико овдје више неће ни блатити ни малтретирати - поручила је Цвијановић.

Што се тиче саме резолуције, она, а ни њен исход, истакла је Цвијановић, нису резултат рада или способности бошњачког кадра, већ оних земаља од којих свака има "своје скелете у ормару" и своје потребе да се о њима не прича, али ни о оном што данас заокупља пажњу свијета.

Цвијановић је рекла да када Конаковић прича како је Србија у кобајаги дипломатској дефанзиви, а БиХ у кобајаги офанзиви, ваљда због њега лично, онда нормалан човјек не може да не примијети гдје и с ким је све био предсједник Вучић задњих дана, док је министар Конаковић држао медијске проповиједи о Тужилаштву и чарала-барала сеансе о истој теми.

- А кад би му се рекло да напримјер правосуђе треба реформисати, онда би био први на излазним вратима и први у нечињењу - нагласила је Цвијановић.

Подсјећамо, српски члан Предсједништва обратила се предсједавајућој Савјета безбједности УН, амбасадору Малте, са захтјевом да се одржи ванредна сједница Савјета безбједности.

Директно обраћање предсједавајућој Савјета безбједности, као и два претходна директно послата писма Цвијановић у УН посљедица су нелегалних блокада и непросљеђивања њених дописа од стране Министарства иностраних послова у Савјету министара и Сталне мисије БиХ при УН.

Сједница Савјета безбједности УН, на којој ће се Цвијановић обратити путем видео-линка, планирана је за 30. април.